skip to Main Content

Flyvning og Greta Thunberg på Klimamarch i København

Flyvning Og Greta Thunberg På Klimamarch I København

Bevar Jordforbindelsen var med i lørdagens klimamarch med tre nye og flotte bannere og 700 papirflyvere, der fløj ned til marchens deltagere for at gøre opmærksom på flyvningens klimaskader og Københavns Lufthavns planer om at udvide.

Men det var ikke kun danske aktivister, der markerede flyvningen lørdag. Det gjorde Greta Thunberg også, som for første gang talte i Danmark. Og TV2 Nyheder klippede netop Greta’s tale om flyvning sammen med flot billede af et af bannerne og interviewede nogle deltagere om flyvningen.

Med vores farverige bannere og flotte papirsfly nåede vi ud til en hel masse mennesker med vores budskab. Der var rigtig mange, der ikke kendte til lufthavnens udvidelsesplaner i forvejen, og vores modstand blev mødt med stor opbakning.

Og så var vi så heldige, at vi endda kom med i TV2 Nyhederne – rigtig godt gået. Lidt ærgerligt, at journalisten valgte at bruge en kedelig vinkel for at få det til at passe ind i den historie, de havde planlagt i forvejen. Men det, der tæller er, at vi spreder budskabet om lufthavnsudvidelsen i hele landet – og det er vi kommet et stort skridt videre med.

Den planlagte udvidelse af Københavns Lufthavn kræver en kollektiv beslutningsproces, og resultatet vil komme til at præge fremtidens transport i mange år. Hvorvidt man selv har fløjet i det forrige år eller ej, synes vi ikke er et afgørende spørgsmål i den sammenhæng. Der kan være mange personlige grunde til, at man vælger at flyve eller er tvunget til det. Derfor mister man bestemt ikke sin ret til at mene noget om et politisk spørgsmål, der er med til at sætte rammerne for netop disse valg fremover.

Der kan ikke være nogen tvivl: klimakrisen kræver, at vi reflekterer over vores behov for flyvning og mobilitet både individuelt og på samfundsplan. Vi synes, at udvidelsen af Københavns Lufthavn er en god anledning til at have denne debat, på en demokratisk og informeret måde. Men det kræver, at politikere og medierne endelig begynder at stille kritiske spørgsmål til et af de mest klimaskadelige projekter i Danmark.

STOP UDVIDELSEN AF CPH – INTET ER AFGJORT ENDNU!

This Post Has 2 Comments
  1. Det vigtige er at S og V stemmer helt ens 95% af tiden og er to sider af samme dagsorden som bare har forskellige opgaver overfor folket.
    Får vi ikke magten tilbage fra bankerne og deres #gældsøkonomi og dennes tvangs-vækstparadime har vi ikke et samt demokrati.

    Selv Enhedslisten og Alternativet kommunikere ikke dette klart og tydeligt. Fordi at dette afslører at politikerne ikke længere har magten og fordi de selv har skrevet under på “grønne” gældsposter. #MetrogældSlårNaturIhjel
    #BevarByensÅndehuller der køler og renser luften og optager CO2
    #StopAffredningsloven og udvidelser af infrastruktur på på naturensbekostning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bevar jordforbindelsen

Vi er flere, der skriver under dette navn.

Back To Top