skip to Main Content

Møde om klima, luftfart og tog 4.10. i København

Møde Om Klima, Luftfart Og Tog 4.10. I København

Mødet blev afholdt torsdag d. 4. oktober i Indre By’s kulturhus, Charlotte Ammundsens Pl. 3. Gratis adgang.

Der blev fuldt hus, alle stole kom i brug og vi var henved 150 deltagere.

Poul Kattler, Bevar Jordforbindelsen bød velkommen. Herefter åbnede Isabella Larsson Seedorff fra NOAH Ungdom runden med indlæg.

Jesper Theilgaard og Jeppe Juul, præsident for Transport & Environment, gjorde rede for, hvorfor flyvningen er et stort og voksende problem for klimaet.

Efter en kort pause hørte vi Kurt Bauer fra de Østrigske Baner, ÖBB fortælle om, hvordan det er muligt at bruge toget som erstatning for fly, men også om hvilke vanskeligheder togtrafikken bliver budt på i forhold til flytrafikken.

Linne Windfeldt Valling Rasmussen fra NOAH Ungdom lagde op til debatten, som var meget livlig og alsidig. Især fremhævede flere indlæg betydningen af ikke at klimabevægelsen isolerer sig men tager almindelige folk alvorligt. Der var mange forslag til, hvordan man kan komme videre. Et borgerforslag om passagerafgift blev nævnt, ligesom en ny-udgivet bog om togrejser i Europa blev fremhævet.

Til sidst kunne Poul Kattler vise, at der faktisk var kommet 25.000 underskrifter om krav til nattog ind, og lovede at underskrifterne ville blive overdraget til Transportudvalget ved et snarligt foretræde. (Tallet er blevet meget større siden, 42.000 blev overdraget d. 22.11.).

Præsentationerne var disse:

Jesper Theilgaards præsentation (pdf)

Jeppe Juuls præsentation (pdf)

Kurt Bauers præsentation (pdf)

Fotos fra mødet og gadeaktionerne d. 6.10.

Pressemeddelelse til mødet 4. oktober 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bevar jordforbindelsen

Vi er flere, der skriver under dette navn.

Back To Top
X