skip to Main Content

april, 2019

tor25apr19:30tor21:30Skal vi virkelig flyve endnu mere?19:30 - 21:30 Indre By's kulturhus, Charlotte Ammundsens Pl. 3

Om arrangementet

Københavns Lufthavn er på kollisionskurs med klimaet – mødet er afholdt

Det står lysende klart, at flyvningen er en stor bidragsyder til global opvarmning. Samtidigt viser nye tal fra Danmarks Statistik, at antallet af afgange fra danske lufthavne igen i år er vokset kraftigt med 4% på mere end 18 millioner. Og ikke nok med det: som landets største lufthavn planlægger Københavns Lufthavn i Kastrup en voldsom udvidelse af kapaciteten fra 30 mio. årlige passagerer til 40 mio., og måske endda 60 mio. passagerer. Udbygningen kræver stadig lov- og miljøbehandling og et folketingsflertal.

Den nuværende transportpolitik, der støtter fortsat vækst i luftfart, er på direkte kollisionskurs med danske internationale klima-forpligtigelser. Meningsmålinger viser at en stigende tal af danskere er bekymret for klimaforandringerne, og et flertal (58%) bakker op om højere afgifter på flyrejser. Politikerne må derfor tales til rette.

>> Se programmet og se oplæggene hér.

Arrangørkredsen var (ud over os selv): Det Økologiske Råd, NOAH, 350 Klimabevægelsen, Rådet for Bæredygtig Trafik, Den Grønne Studenterbevægelse.

Tid

(Torsdag) 19:30 - 21:30

Sted

Indre By's kulturhus

Charlotte Ammundsens Pl. 3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
X