skip to Main Content

Fald i flytrafikken i Danmark i 2019

Fald I Flytrafikken I Danmark I 2019

Siden ophøret af finanskrisen er flyvningen til og fra (og indenrigs i) Danmark bare vokset. Men i 2019 knækkede kurven, og der kan konstateres et beskedent fald.

Det er især trafikken på indenrigsruterne, som er faldet med op mod 7 pct. Men også væksten i trafikken til udlandet er standset op.

Det er imidlertid ikke alle lufthavne, som er ramt. I København er der beskeden tilbagegang, mens Billund Lufthavn sidste år havde en vækst i trafikken på 6,7 pct. Aarhus Airport havde en beskeden fremgang, men passagertabet var stort i Aalborg med mere end 14 pct. Også Bornholms Lufthavn havde færre rejsende i 2019.

Læs hele artiklen i “Finans”, der også har mere grafik

Flyindustrien prøver at bortforklare tendensen. “Flyskam” har haft en “minimal effekt”. Nej, siger de, der er en masse faktorer, der spiller ind, og industrien tror på “bedre tider” i 2020. Men det er ikke vældig overbevisende. Enhver med lidt statistisk flair vil vide at der hvert år har været egne faktorer, og at kurven er tydelig og viser en ‘mega-trend’ til opbremsning på det danske marked.

Der er således ingen grund til at investere i lufthavnsudvidelser, og tendensen bør naturligvis lede til en stærk reduktion af flyvningen, så klimakrisen kan tøjles, også i transportsektoren.

Hér er det ikke nok, at forbrugerne selv begrænser flyvelysten, det skal understøttes af politisk handling og af afgifter, der kan mærkes.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bevar jordforbindelsen

Vi er flere, der skriver under dette navn.

Back To Top