skip to Main Content

Forslag om afgift på privatfly

Forslag Om Afgift På Privatfly

Enhedslisten har fremlagt beslutningsforslag om at pålægge brugen af privatfly en stor afgift, der vil reducere brug af privatfly (med trykkabine) til/fra danske lufthavne.

I bemærkningerne til forslaget står der bla.:
Enhedslisten ønsker et opgør med jetsettets klimaskadelige privatfly. Derfor foreslår Enhedslisten en afgift, som har til formål at fjerne stort set al indenrigsflyvning med private fly og langt størstedelen af udenrigsflyvninger til og fra Danmark med private fly. Forslaget undtager flyvninger, der kan begrundes af sundhedshensyn, særlig national interesse og nødsituationer. Samtidig fritages mindre propeldrevne flyvemaskiner uden trykkabine og med plads til mindre end fem passagerer. Enhedslisten foreslår med afgiften på privatfly, at Danmark følger Italien, som har indført en luksusafgift på privatfly (»Italian Aero Taxi Tax«), og Labourpartiet i Storbritannien, som har foreslået at forbyde private flyvninger med fossilt brændstof til og fra Storbritannien fra 2025 (»Labour explores plans to ban private jets from UK airports from 2025«, www.theguardian.com, den 4. november 2019).

Afgiftsmodel, som Enhedslisten foreslår er denne:
Enhedslisten foreslår en afgiftsmodel, hvor alle privatfly fremover skal betale en fast startafgift i danske lufthavne svarende til 50.000 kr. for flyvninger under 2.000 km og 100.000 kr. for flyvninger over 2.000 km. Derudover skal der differentieres mellem små privatfly (under 15 t, maks. 6 passagerer) og store privatfly (fra 15 t, maks. 19 passagerer), så store privatfly ikke længere må foretage indenrigsflyvninger.

>> Se forslaget i sin helhed

Forslaget behandles af Skatteministeriet. Se processen her.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bevar jordforbindelsen

Vi er flere, der skriver under dette navn.

Back To Top