skip to Main Content

Nej til udvidelse af Sønderborg Lufthavn

Nej Til Udvidelse Af Sønderborg Lufthavn

Fredag d. 3/1 lavede Bevar Jordforbindelsen en aktion ved indgangen til Sønderborg Lufthavn.

Det gjorde vi, fordi Sønderborg Kommune, der er grøn foregangskommune, vil underminere årtiers grøn omstilling med en lufthavnsudvidelse. En udvidelse af Sønderborg Lufthavn vil føre til en udledning af klimagasser, der er næsten tre gange større end, hvad kommunens ProjectZero formår at reducere. Det er falsk markedsføring og et grønt bedrag, når kommunen udadtil siger, at den vil være klimaneutral i 2029, mens byrådet i praksis arbejder for det komplet modsatte. Sønderborg Kommune tager dermed ikke sit ansvar for klima alvorligt!Bedre infrastruktur kan man få ved at forbedre togforbindelser til landsdelen.

Det var vores gruppe i Jylland og Sønderborg, der lavede aktionen. Selvom vi kun var en lille gruppe, var der mange medier, der bragte sagen og formidlede den dobbeltmoral, vi netop gerne ville sætte fokus på. Vi var både i Jydske vestkysten, P4syd, på TV2syds hjemmeside og i SønderborgNYT. Tak til alle der deltog!

Der er planer om at arbejde videre med at vise modstanden imod lufthavnsudvidelsen. Hvis man kan tænke sig at være med, kan man melde sig ind i Facebook-gruppen: ZeroUdvidelse – Stop udvidelsen af Sønderborg Lufthavn.

Se presseomtale i JyskeVestkysten

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bevar jordforbindelsen

Vi er flere, der skriver under dette navn.

Back To Top