skip to Main Content

Rapport om flybrændsel afgift lækket

Rapport Om Flybrændsel Afgift Lækket

Kilde: Netmediet EURACTIV; Foto Mike Dotta.

Rapporten skulle være forblevet intern hos EU Kommissionen, men d. 13.5. blev den alligevel lækket til pressen. Den er lavet af det hollandske konsulentfirma CE Delft. Rapporten har givet anledning til en del kommentarer i Bruxelles:

Den Grønne gruppe (EFA) i Europa-Parlamentet har i forvejen medtaget en flybrændstofafgift i sit valgmanifest og ønsker at bruge indtægterne på kontinentets tognetværk, øge togenes kvalitet, flytte fragt fra vej til jernbane og genoplive natttog. Så her er der som sådan intet nyt.

Den belgiske lovgiver Bart Staes sagde i en erklæring ved offentliggørelsen, at “for luftfartssektoren er hele Europa et slags skatteparadis. Tanken om, at en skat på luftfart er skadelig for økonomien er helt klart et eventyr. “

Den europæiske jernbanesammenslutning CER fortalte til medierne, at hver form for transport burde være ansvarlig for den forurening, den skaber.

Direktør Libor Lochman fra CER sagde, at indtægterne fra en sådan flybrændstof afgift skulle “øremærkes til bæredygtig mobilitet og initiativer for folkesundheden”.

Læs meget mere om nyheden

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bevar jordforbindelsen

Vi er flere, der skriver under dette navn.

Back To Top
X