skip to Main Content

Spar klimaet for en udvidelse af Kastrup Lufthavn

Spar Klimaet For En Udvidelse Af Kastrup Lufthavn

Lidt efter kl. 17 i eftermiddag mødte CPH for første gang modstand mod deres påtænkte udvidelse i form af rigtig mange aktivister i aktion i afgangshallen.

I en uge med fokus på klimakrisen, så er det absurd at lufthavnen planlægger en stor udvidelse uden nogen form for klima-situationsfornemmelse.

Aktionen var fredelig, og blev mødt af meget sikkerhedspersonale, der dog på bedste “danske facon” ikke var konfrontatoriske. Aktivisterne kunne prale af det flotte banner, sang, løbesedler fra hånd til hånd og papirflyvere i luften. Banneret blev beordret ned og den røde linje skulle flytte sig lidt. Og så blev vi fulgt til metroen, mens der fløj papirfly.

På Nørreport havde KLM reklame for klimaansvarlig flyvning. Det findes som bekendt ikke; men det fremgår at det flotte banner kom med tilbage til byen. Tak for en flot aktion – som næppe bliver den sidste. Vi stopper ikke før end lufthavnen stopper!

Sikkerhedsfolkene var på en eller anden måde adviseret om aktivisternes ankomst, her ventes der tålmodigt.
En kæde af aktivister stiller op, under behørigt opsyn.
Og røde heldragter kommer på.
Så rulles banneret ud, og der begynder at synges. Forbipasserende får løbesedler og mundtlig orientering. Det blev modtaget pænt.
Sikkerhedsfolkene havde fået nok af synet og begyndte at pille banneret ned.
Der snakkes mellem aktivister og sikkerhedsfolk om, hvad der nu skulle ske.
Den røde linje flytter sig over mod venstre.
Hvor sangen efterhånden er højlydt og velklingende.
Nu har det store sikkerhedsopbud hørt nok på sangen, og aktivisterne bliver med stor bestemthed bedt om at gå. Bemærk banneret, som stadig er i lufthavnens varetægt.
En masse papirfly går i luften med sit tydelig budskab mod lufthavnsudvidelsen.
Enkelte fly havnede i de forkerte hænder…
Den mindre korridor mod metroen forstærkede lydbilledet, aktivister udviste stor disciplin under hele forløbet.
Aktionen nærmer sig sin afslutning efter 15 minutter.
Nørreport Station: Ak, ja. Bæredygtig flyvning. KLM smykker sig med grønne gevandter. Flyvning er IKKE spor bæredygtig. Der skal flyves meget mindre, og prisen på fossile flybrændsler skal enormt i vejret for at give plads til dyr e-fuel til den tid, hvor den slags brændsel måtte dukke op.
Tilbage på Nørreport samledes tilbageværende aktivister foran KLM’s absurde reklame, der hænger på en byggeplads på hjørnet. Bemærk at det fine banner blev udleveret i lufthavnen efter endt mission.
This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bevar jordforbindelsen

Vi er flere, der skriver under dette navn.

Back To Top