skip to Main Content

CO2-fodaftryk: Flyvning et oplagt sted at spare

CO2-fodaftryk: Flyvning Et Oplagt Sted At Spare

Selvom kategorien ‘flyrejser’ ikke er en af de tungeste poster, så vælger Michael Minter fra Concito alligevel at pege på netop denne kategori som den, der for mange danskere er oplagt at spare på.

– Tallene er et gennemsnit og dækker dermed over, at nogle danskere slet ikke flyver. Men for de, der flyver, er det en af de mest oplagte aktiviteter at skære ned på, hvis man vil gøre en personlig indsats. Vores beregninger viser, at særligt klimabelastningen fra lange flyrejser er meget svære at indhente gennem andre personlige klimatiltag.

– Vi hører ofte, at Danmark er en klimaduks, men der ser vi bort fra, at vores materielle forbrug er meget højt sammenlignet med resten af verdens.

– Vi skal ændre forbrugskultur og gøre den mindre materiel. Vi skal bruge flere penge på oplevelser i fritiden såsom restaurantbesøg, kultur eller sport, og selvfølgelig så tæt på som muligt i stedet for at flyve langt væk. Hvis du har dit på det tørre, kan du måske også gå ned i arbejdstid og bruge mere kvalitetstid med familien frem for køb af materielle goder.

– Vi skal have en ny opfattelse af, hvad fremskridt og livskvalitet egentlig er, siger han.

Læs hele indlægget og se video fra Grønland hos TV2 Vejret

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bevar jordforbindelsen

Vi er flere, der skriver under dette navn.

Back To Top
X