skip to Main Content

EN ÆRLIG FLY-BOSS

EN ÆRLIG FLY-BOSS

Sir Tim Clark, som er chef for Emirates Airlines, er klar i mælet overfor BBC, når han erkender at han har været for langsom til at begribe industriens seriøse klimaproblemer.

Citat fra artiklen:

Emirat-chefen siger, at det tog for lang tid for ham at acceptere klimakrisen:

“Og vi [i luftfartsindustrien] gør ikke os ikke os selv nogen tjeneste ved at smide milliarder af tons kulstof i luften. Det skal håndteres,” sagde han til BBC.

Det er en ærlig udtalelse fra en af de mest magtfulde mennesker i en branche, der har mange grund til at stikke hovedet i busken.

”Så det at tackle luftfartsselskabets CO2-fodaftryk er ikke den første udfordring, han står overfor. Men langt den største.

Emirates Airlines, der også inkluderer en stor fragtoperation, brænder sig gennem forbløffende 100 millioner tønder olie hvert år. Så at finde et bæredygtigt alternativ til fossile brændstoffer vil ikke ske lige med det samme, siger Sir Tim.

Han har ingen tro på, at elektriske batterier nogensinde vil være i stand til at drive et stort fly. Og selvom biobrændstoffer er en mulighed, kan de ikke skaleres op for at imødekomme efterspørgslen”.

(citat slut).

Emirates Airlines er kendt for at dumpe industrien med lave priser på langdistancer til Asien, muligvis gennem indirekte statsstøtte til selskabet.

Læs hele interview hos BBC

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bevar jordforbindelsen

Vi er flere, der skriver under dette navn.

Back To Top
X