skip to Main Content

Fagforeningsfolk og miljøforkæmpere går sammen om at kræve en retfærdig reduktion af luftfarten

Fagforeningsfolk Og Miljøforkæmpere Går Sammen Om At Kræve En Retfærdig Reduktion Af Luftfarten

London / Wien – 8. februar 2021: I dag offentliggjorde den britiske fagforening PCS og det globale netværk Stay Grounded sammen en artikel med titlen “En hurtig og retfærdig reduktion af luftfarten – et skifte mod klimavenlig transport”. Tahir Latif, leder af PCS Aviation Group, sagde: ”Dette papir viser tydeligt: ​​arbejdsstyrken inden for luftfarten skal imødekomme det presserende behov for en reduktion af flyvningen. Dette er bydende nødvendigt for at undgå en klimakatastrofe. Vi er nødt til at bevare jobsikkerheden gennem omskoling og omfordeling til job, nogle inden for luftfart og andre i andre sektorer, der hjælper med at genoprette planeten og ikke ødelægge den.”

>> Hent diskussionspapiret på dansk

Papiret gør det klart, at der ikke er nogen mulighed for at gå tilbage til tiden før Covid-19: i stedet for at redde luftfartsselskaber, lufthavne og producenter skal genopretningspakker finansiere en retfærdig reduktion af branchen. Dette inkluderer sikring af en løn og social beskyttelse for arbejdstagere, der forlader branchen, omskolingsprogrammer, skabelse af job i klimavenlige sektorer og fremme af alternativer til flyvninger og skadelig masseturisme. 

Offentlige penge skal redde mennesker, ikke fly”, siger Magdalena Heuwieser, fra Stay Grounded. ”Hvis vi forsøger at vende tilbage til flyvningens stigning i udledningerne før Covid-19, risikerer klimaet at kollapse. Lad os være realistiske: luftfarten vil ændre sig, og det gør den enten ved planlægning eller ved katastrofe. Så lad os vælge planlægning.” 

Diskussionspapiret har et globalt udsyn og er resultatet af en kollektiv skriveproces af mennesker, der er aktive i klimarettighedsbevægelsen, fagforeningsfolk, oprindelige folk og akademikere fra hele verden. Flere luftfartsarbejdere, der var involveret taler også for en retfærdig overgang og mindre flyvning, ligesom Paul Taylor: ”Jeg blev afskediget fra mit flyselskab på grund af Covid-19 – og jeg vender ikke tilbage til at flyve. Jeg indså, at det hverken er sundt for mig eller for planeten.”

Dokumentet har fokus på spørgsmålet om, hvordan man med rimelighed kan reducere passagerflyvninger, og det giver klare forbindelser til både luftfragt og turisme. ”Sol- og strandturisme er en sektor, der er stærkt afhængig af luftfart og meget sårbar, som Covid-pandemien har vist. Vi er nødt til at fokusere på mere lokal turisme baseret på bæredygtighed, respekt for miljøet og på mere bæredygtige transportmuligheder, ”siger Carlos Martínez, leder af miljøenheden i den spanske fagforening Confederación Sindical de Comisiones Obreras, der er en af ​​de største spanske fagforeninger. I et andet papir, der blev offentliggjort i januar 2021 med de største spanske miljø-NGO’er, argumenterer det for at mindske afhængigheden af ​​masseturisme og flyrejser. 

Det er afgørende, at klimaretfærdighedsbevægelsen, fagforeninger og arbejdere går sammen om at kæmpe for vores fremtid”, konkluderer Magdalena Heuwieser fra Stay Grounded. Kravet om en retfærdig reduktion er udviklet af fagforeninger og klimaretfærdighedsbevægelsen. Det sigter mod at beskytte arbejdstagere og samfund, der i øjeblikket er afhængige af forbrug af fossilt brændstof, men er også en bredere proces, der hjælper med at beskytte fremtiden for arbejdstagere, samfund og planeten. Det er ikke et argument for at forsinke de nødvendige ændringer, snarere for at styre dem effektivt, retfærdigt og demokratisk. 

The Public and Commercial Services union (PCS) er en af ​​de største fagforeninger i Storbritannien med omkring 180.000 medlemmer. PCS repræsenterer offentlige lønmodtagere og private servicefag, herunder luftfarten. PCS er en af ​​seks britiske fagforeninger med medlemmer inden for luftfart, der repræsenterer omkring 1.800 arbejdere inden for lufttrafikstyring, lufthavneness jord- og sikkerhedspersonale og inden for civil luftfartsadministration.

Stay Grounded er et netværk af omkring 170 medlemsorganisationer fra hele verden, blandt dem: NGO’er, klimarettighedsgrupper, organisationer for oprindelige folk, fagforeninger og civile initiativer mod lufthavnsstøj og ekspansion. Sammen kæmper de for klimaretfærdighed og en fair reduktion af luftfarten. Bevar Jordforbindelsen er medlem af Stay Grounded.

Information: 

Papir på engelsk: https://stay-grounded.org/just-transition/
Papir på tysk: https://de.stay-grounded.org/sichere-landung/ 

>> Hent diskussionspapiret på dansk

Resumé på fransk: https://rester-sur-terre.org/transition-juste/
Resumé på spansk: https://es.stay-grounded.org/transicion-justa/ 

Pressekontakter:

Magdalena Heuwieser, Stay Grounded

E-mail: [email protected]

Telefon: +43 650 3773 102

Tahir Latif, PCS (Public and Commercial Services Union)

E-mail: [email protected]

Telefon: +44 23 9264 6868

Carlos Martínez, CC.OO. (Confederación Sindical de Comisiones Obreras / Fagforbund for Arbejdernes Kommissioner)

E-mail: [email protected] 

Telefon: +34608755677

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bevar jordforbindelsen

Vi er flere, der skriver under dette navn.

Back To Top
X