skip to Main Content

Friends of the Earth UK trækker regeringen i retten om Heathrow udvidelse

Friends Of The Earth UK Trækker Regeringen I Retten Om Heathrow Udvidelse

Den engelske regeringens politik om lufthavne (National Policy Statement (NPS)) undlader at tage fat på spørgsmålet om klimaændringer, siger Friends of the Earth, UK (på dansk Jordens Venner).

Derfor har de påbegyndt et formelt søgsmål ved High Court over regeringens beslutning om at tillade opførelsen af ​​en tredje startbane på Heathrow Airport med påstand om at byggeriet er ulovlig, da det ikke overholder Storbritanniens klimaforpligtelser.

Advokat Leigh Day, på vegne af Jordens Venner, indgav papirer med High Court den 6. august 2018 og beder om, at byggeriet bliver stoppet. Miljøorganisationen hævder, at politikken ikke indregner alle konsekvenserne for fremtidige generationer, der vil lide under de negative konsekvenser af væksten i luftfarten.

Lovgivningen

• forklarer ikke, hvordan der tages hensyn til indenlandske mål for reduktion af drivhusgasemissioner i henhold til klimaændringsloven 2008;

• forholder sig slet ikke til Paris-aftalen, der sigter mod at begrænse den globale opvarmning til godt under 2 ° C og for at fortsætte bestræbelserne på at begrænse den til 1,5 ° C;

• undlader at indregne faktorer for klimapåvirkningerne fra en tredje bane, som f.eks. emission af kvælstofoxider, der i atmosfæren skaber opvarmningseffekter af samme størrelse som CO2-emissioner;

Kampagnedirektør Liz Hutchins siger:

“Regeringens lufthavnsstrategi ignorerer fuldstændig sine forpligtelser til at tackle klimaændringer – dette er kortsigtet, utroligt hensynsløst og vi mener, at det er ulovligt.

“At tillade luftfartsindustrien at pumpe mere forurening ud i atmosfæren vil gøre det langt sværere at forhindre katastrofale klimaændringer – og efterlader fremtidige generationer med konsekvenserne.

“Det er på tide at afslutte vores afhængighed af de fossile brændstoffer, der allerede rister vores planet og truer folks liv, hjem og levebrød.”

En beslutning om, hvorvidt der vil blive iværksat en høring om disse spørgsmål, forventes udført denne efterår.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bevar jordforbindelsen

Vi er flere, der skriver under dette navn.

Back To Top
X