skip to Main Content

Pressemeddelelse om klimacamp i Kongelunden

Pressemeddelelse Om Klimacamp I Kongelunden

Vi vil stoppe udvidelsen af Københavns Lufthavn

Modstandere samles 17. september til klimacamp i Kongelunden på Amager. Se detaljerne om arrangementet.

Lørdag aften fra kl. 17 er der gjort klar med bål- og grillplads, taler og fællessang, når bekymrede borgere samles for at protestere mod udbygningen af Københavns Lufthavn. Det sker som led i den landsdækkende kampagne Stop ny fossil infrastruktur, der samme aften afholder 6 natur- og klimacamps i hele landet.

Midt i hedebølger, tørke og skovbrande, der hærger Europa og viser, at natur- og klimakrisen er over os, arbejder staten, regionerne, og kommunerne for flere motorveje, nye gasledninger, større lufthavne. Politikere, ude af stand til at erkende de klimamæssige fakta, helt afkoblet virkeligheden, fortsætter med at søsætte CO2 intensive projekter. Regeringen, Venstre, Konservative, DF og Liberal Alliancer indgik den 19. december 2021 en politisk aftale om udvidelse af CPH – lovforslaget er endnu ikke fremsat.

Lufthavnsudvidelse øger den globale opvarmning

Udbygningen vil blive præsenteret som et serviceløft for lufthavnen for at gøre den parat til de næste årtier. Men kernen i udbygningen er, at kapaciteten (dvs. passagerer, der letter og lander) over en årrække kan øges fra 30 mio. årligt til 50 eller 60 mio. årligt. Det vil kuldkaste alle planer om at nedsætte luftfartens CO2 udslip. Danmark har i forvejen en sort topplacering med mange flypassagerer pr. indbyggertal. 

Flyvning er den i særklasse mest klimaskadelige transportform, og vil sætte kloden i brand lang tid inden grønne fly kommer på vingerne.

Københavnske politikere melder ud

Flere og flere tager afstand fra flyvningens uhæmmede vækst og voldsomme klimabelastning. At sætte sig op i et fly er den enkelt handling, som øger ens personlige CO2 aftryk mest. Mantraet om, at vi alle, og ikke mindst forretningsfolk, har ret til ubegrænset flyvning og at CPH er uomgængelig for dansk og især Københavns erhvervsliv og fortsatte vækst, er under angreb.

Rasmus Steenberger
, medlem af Københavns Borgerrepræsentation (BR) for SF vil lørdag aften tale om: Hvorfor SF skal sige nej til udvidelsen, mens Mikkel Skovgaards, (BR) indlæg har overskriften: Derfor siger Enhedslisten nej til udbygningen.

Helene Bach fra borgergruppen CPH uden udvidelse fortæller om den belastning, det er at leve tæt på en af Europas travleste lufthavne.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bevar jordforbindelsen

Vi er flere, der skriver under dette navn.

Back To Top