skip to Main Content

Luftfart er så bæredygtig nu, som den vil være i din livstid

Luftfart Er Så Bæredygtig Nu, Som Den Vil Være I Din Livstid

Udfordringerne ved at drive et jetfly med alternative brændstoffer er så store, at der kun er én måde at reducere emissioner fra at flyve: Lad være med at stige ombord på et fly.

Det er konklusionen i denne veldokumenterede artikel, der hermed bekræfter hidtidig viden.

Desværre er sandheden, at afbødning af emissioner fra fly er et af de mest udfordrende områder, verden vil stå over for i de kommende årtier. Inden for elproduktion, vejtransport, stål, kemikalier og skibsfart er der ægte gennembrudsteknologier som vind, sol, batterier og grønt brint, der kan reducere eller endda eliminere kulstof kraftigt. Luftfartens bedste alternative teknologier er langt mere spekulative, og hver har betydelige hindringer for at blive realiseret. (…)

Der er andre teknologier i horisonten, men det er uklart, om nogen vil blive levedygtige. Petroleum lagrer mere end 40 gange så meget energi pr. kilogram som de bedste lithium-ion-celler, så et batteri, der er tilstrækkeligt til at levere den samme effekt som brændstoftanken på syv-sæders jetfly som Cessna Citation M2, ville veje omtrent lige så meget som en 180 -sæde Airbus A320 fuldt lastet med brændstof og passagerer. Det er usandsynligt, at det fungerer i andet end niche-applikationer.

>> Læs videre i David Ficklings originale artikel

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bevar jordforbindelsen

Vi er flere, der skriver under dette navn.

Back To Top
X