skip to Main Content

Lokalsamfund omkring fem europæiske lufthavne sætter fokus på Canadisk pensionsfonds rolle

Lokalsamfund Omkring Fem Europæiske Lufthavne Sætter Fokus På Canadisk Pensionsfonds Rolle

5650 Yonge Street, 

Toronto, Ontario, 

<Åbent brev>

Kære Mr. Jo Taylor

bestyrelsesformand for Ontario Teachers’ Pension Plan

Lokalsamfundene ved OTTP-ejede lufthavne går imod udvidelserne

Vi skriver til jer som lokalsamfund fra den anden side af Atlanten, fordi vi står over for de barske realiteter i forbindelse med OTTP’s investeringer i europæiske lufthavne. Vi er fælles om vores ønske om at opnå en sikker og bæredygtig fremtid, som skal gælde for lokalsamfund over hele verden. I betragtning af at Ontario Teachers’ Pension Plan (OTPP) søger at “investere for at forme en bedre fremtid“, mener vi, at det er et mål, vi deler.

Desværre er udvidelsen af ​​store europæiske lufthavne i OTPPs portefølje i vejen for vores fælles mål. Lufthavnsudvidelse bidrager ikke til en bedre fremtid lokalt, globalt eller for lærerne i Ontario, fordi:

Globale konsekvenser. Drivhusgasemissionerne skal toppe i 2025 for at undgå de værste konsekvenser i form af klimasammenbrud. Vi konstaterer, at de fem OTTP ejede lufthavne har CO2-neutralitetsmål, men vi er bekymrede, da målene ikke inkluderer selve flyvningerne. Det betyder, at hver lufthavn uretmæssigt  fritager sig selv for ansvar for omkring 94% af deres reelle emissioner. Udvidelsen af ​​lufthavne er i modstrid med både jeres egne og lufthavnenes CO2-neutralitetsmål.

Lokal ødelæggelse. OTTP siger, at I ønsker at “skabe positiv indflydelse” for lokalsamfund. Vi repræsenterer lokalsamfundene, og vi giver ikke samtykke til at lufthavnene udvides. Tusindvis af mennesker har alene i Bristol været imod udvidelsen af ​​Bristol lufthavn. Situationen er den samme for lokalsamfund omkring London City, København, Birmingham og Bruxelles. Vores modstand er fuldt ud støttet af sundhedsstatistikker, som i stigende grad peger på de skadelige sundhedsmæssige konsekvenser af støj og luftforurening. At støjforurening kan føre til stress, diabetes og kræft er vel underbygget. At luftforurening kan føre til kræft, lungesygdomme og hjerte-kar-sygdomme har været kendt i årtier. Som lokalsamfund til disse lufthavne står vi allerede over for højere sundhedsrisici end de fleste andre. Vi er ikke villige til yderligere at forværre vores eksponering for denne forurening.

En risikabel investering. Med vores forandrede fremtid er lufthavne et ekstremt risikabelt element i en investeringsportefølje. COVID-19-pandemien har lært os, at indtægtsstrømme fra lufthavne er skrøbelige. En vellykket vækst i lufthavne afhænger af en vækst i lufttrafikken. Bevægelser som flyskam ændrer samfundets syn på luftfart. Derudover har denne vækst været afhængig af et meget understøttende politisk og finanspolitisk miljø. I lyset af de nye kriser er vi sikre på, at dette ikke vil fortsætte. Derfor udgør udvidelsen af ​​lufthavne en betydelig finansiel og strategisk risiko for OTPP såvel som for jeres omdømme.

Vi appellerer til at du opfordrer OTPP-finansierede lufthavne til at trække alle udvidelsesplaner tilbage.

Dine lærere har sagt, at deres penge ikke skal bruges på en så økonomisk risikabel og uetisk facon. Ontario-studerende har tryglet dig om at give dem en fremtid, der er til at leve i. Nu går vi – organisationer på tværs af Atlanten – som er direkte berørt af lufthavnene, sammen om at kræve, at du opfordrer lufthavnene i din portefølje til at trække alle nuværende og fremtidige udvidelsesplaner tilbage. Du siger, at din vision er at være en banebrydende organisation, dette er din mulighed. Dette er vigtigt. Dette er din chance for at have en positiv indflydelse på vores fælles fremtid.

Det er vores opfattelse, at dine erklæringer om klimakompatible og ansvarlige investeringer aktivt er vildledende for lærerne i Ontario. Det er også vores opfattelse, at dine planer for lufthavnsudvidelse viser, at du er i strid med dine forpligtelser over for borgernes rettigheder og friheder i Canada og Europa. Derfor gentager vi vores krav om, at du opfordrer OTPP-finansierede lufthavne til at trække alle udvidelsesplaner tilbage

Vi, undertegnede, kan ikke gøre andet end at holde dig personligt ansvarlig for handlingerne i disse lufthavne. Vi giver ikke samtykke til udvidelsen af jeres lufthavne, og vi har brug for, at du forstår, at vi ikke har til hensigt at opgive vores modstand. Dine lufthavne er store nok.

Med venlig hilsen, 

Helene Bach, John Stewart, Poul Kattler, Inger Staahl Jensen, Tanguy Tomes, Rosy Scholes, Mo Hutchison, Chris Crean, Galia Bowen, Janet Upward, David Chapman, Sarah Lardner, Beryl Moppett, Nicolette Lawson, Caroline Egan, Alison Brookson, Catherine Horspool, Barney Hobbs, Nicky Manu, Abi Wheelhouse, Rosie Weaver, Carol Williams, Ed Porteous, Kay Edwards

Bristol Lufthavn is Big Enough BABE, Bristol, UK; HACAN East, London, Storbritannien; CPH Uden Udvidelse, København, Danmark; Bevar Jordforbindelsen, København, Danmark; Birmingham Friends of the Earth, Birmingham, Storbritannien; Solihull Climate Action, Solihull, Storbritannien; Birmingham Climate Justice, Birmingham, Storbritannien; DivestWMPF, West Midlands, Storbritannien.

CC: 

Mr. Jeff Davis

Mr. Ziad Hindo 

Det fælles brev sættes op foran det engelske OTPP kontor (lukket i påsken)

>> Se brevet i original (på engelsk)

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bevar jordforbindelsen

Vi er flere, der skriver under dette navn.

Back To Top